Rödbetsgratäng

Den här enkla och goda gratängen hade vi till vår bröllopsbuffé! Passar utmärkt som sidorätt till grillat. Fanns även med på vårt julbord. Väldigt tacksam att bjuda på om man får många matgäster då den passar vegetarianer, veganer samt de flesta allergiker. Har ibland gjort en större sats och fryst in. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 rivna ekologiska rödbetor
  • 1 finhackad gul lök
  • ½ -1 dl dinkelkross (bovetekross för att göra glutenfri)
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½ tsk kajenn
  • 1msk mejram
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ekologiska sesamfrön till att bröa formen samt att strö som täcke på gratängen

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser förutom sesamfröna i en bunke.
  2. Olja och bröa en ugnsfast form med sesamfrön.
  3. Häll i smeten och strö över "sesamtäcket".
  4. Grädda i ugn ca 30 min, i +200C.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…