Rödbetsgryta med nötfärs

Rotfrukter och färs, riktig husmanskost. Jag använde äppelcidervinäger istället för balsamicovinäger och fräste färsen i lite smör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g malet kött av nöt
  • 1 stor lök
  • 500 g rödbetor
  • Ca 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk balsmicovinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Skär löken i klyftor, riv rotsakerna grovt. Fräs färsen utan fett i stekgrytan. Lägg i lök, de rivna rotsakerna, vatten, buljongtärningarna, vinäger, och krossad svartpeppar. Låt sjuda på svag värme ca 30 minuter. Lägg i örtkryddorna mot slutet. Kontrollera att rotsakerna är mjuka och smaka av.
  2. Servera med kokt potatis eller lantbröd med ost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…