Rödbetskaka med saffranskräm

Detta är en himmelsk smakkombination av dess like. Otroligt saftig och god! En riktig färgklick att servera.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 msk kanel, malen
  • ½ tsk muskotnöt, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl neutral olja
  • 3 ägg
  • 3 dl rödbetor, rivna
  • 3 dl valnötter, hackade
  • Saffranskräm:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1½ dl florsocker
  • ½ g saffran

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Riv rödbetorna, hacka valnötterna och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 45 minuter.
  3. Blanda philadelphiaost, florsocker och saffran med en elvisp till saffranskrämen.
  4. Bred krämen på kakan när det har svalnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…