Rödkål på nytt sätt

Rödkålssallad med hasselnötter och apelsinklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 4 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten purjolök
  • 2-3 apelsiner
  • 1½ dl rostade hasselnötter
  • 2 msk grovhackad gräslök

Gör så här

  1. Skiva rödkålen tunt.
  2. Fräs den i en gryta med olivolja.
  3. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar.
  4. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig.
  5. Skiva purjolöken och tillsätt den under de sista minuterna.
  6. Smaka av än en gång med salt och peppar.
  7. Skala apelsinerna och skär ut filéerna.
  8. Strö över apelsiner, nötter och gräslök vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept