Rödkålssallad med apelsin

Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-8 dl fint strimlad rödkål
  • 1-2 apelsiner
  • Dressing:
  • Rivet apelsinskal
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk pumpafrön

Gör så här

  1. Riv skalet från en ½ apelsin halvfint.
  2. Skär apelsinerna i klyftor, skär bort hinnan och dela i fina bitar.
  3. Blanda alla ingredienserna til dressingen direkt i salladsskålen.
  4. Vänd ner apelsin och rödkål.
  5. Låt marinera minst 10 minuter innan servering, så vitkålen hinner mjukna. (Man kan hjälpa till genom att jobba loss försiktigt med en mortelstöt för att hjälpa kålen att safta sig och mjukna)
  6. Strö över pumpafrön till sist, och garnera ev. med apelsinskivor.
  7. Denna sallad funkar också med vitkål.

Kommentarer

Jättegod Ska ha den på julbordet i morgon!
En spännande rödkålssallad som vi serverade på julbordet, blev succé!!

Liknande recept