Rödlöksmarmelad

Som tillbehör till ostar eller på bröd (tapas) . Passar även till goda kötträtter av älg, nöt eller fläsk istället för gélé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st rödlökar (eller 2 stora)
  • 2 msk smör
  • ½ dl honung (eller lite mer)
  • ½ dl rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg.
  2. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens.
  3. Låt svalna
  4. Förvara i kylsåp

Kommentarer

Lättgjord och god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr