Rödspätta vända i kokosflingor

Läste receptet på fiskpaketet men gjorde om det som vanligt till min egen smak. Ovanligt gottigott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rödspättafiléer
  • Kokosflingor
  • Matolja eller olivolja, valfritt
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Sås:
  • Turkisk yoghurt
  • Persilja färsk eller torkad efter smak och tycke
  • Lite senap efter behov
  • Lite salt
  • Lite peppar
  • Smält smör

Gör så här

  1. Tina fisken helt. Lägg dem på ett smörpapper och ringla över oljan på båda sidorna. Strö över kokos på båda sidorna och salta och peppra på lite grand.
  2. Smält margarinet i stekpannan och låt det bli ljust brunt. Lägg ned fisken och stek dem tills de blir lite gyllengula på båda sidor. Rör under tiden ihop yoghurtblandningen och smaka av
  3. Smält valfri mängd smör i en panna om du vill ha det till den kokta potatisen.
  4. Servera en fräsch sallad till fisken, potatisen och yoghurtblandningen plus det ev. skirade smöret.

Kommentarer

Smarrigt! Kul variant att panera med kokosflingor och resultatet var över förväntan!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…