Rödvinsglaserade päron

Mmmmm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 fasta päron med stjälk
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 2 hela nejlikor
  • Tunt skal från 1 apelsin
  • Tunt skal från 1 citron

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna vara kvar. Blanda ihop rödvin, kanel, nejlikor och skalet från apelsinen och citronen till en lag. Ta fram en gryta och ställ ner päronen ståendes med stjälken uppåt. Häll nu i lagen och lägg på ett lock.
  2. Koka päronen på mycket svag värme tills dom är mjuka i köttet. Tag upp päronen när de är klara och ställ på ett uppläggningsfat. Tillsätt sockret i lagen och låt koka på svag värme tills den börjar bli lite trögflytande. Sila den färdiga såsen och ös över de varma päronen.
  3. Serveras ljumma eller kalla med vaniljglass eller vispad grädde till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr