Rökig auberginedipp med granatäpple

Njut av en röra med smak av medelhavet. Passar finfint till det grillade.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 mellanstora auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften av ½ citron
  • Salt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 tsk granatäppelsirap (om man vill)
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk hackad färsk mynta eller bladpersilja

Gör så här

  1. Grilla auberginerna i ugn med grillfunktion.
  2. Det går också bra att använda en grill. Grilla runtom i 10-12 minuter.
  3. Lägg innanmätet i en mixer och släng skalen.
  4. Mixa till en grynig puré.
  5. Skala och pressa vitlöken. Lägg i vitlök, citronsaft, salt, tahini och granatäppelsirap (om man vill).
  6. Smaka av och salta mer om det behövs, eller pressa i mer citron.
  7. Ringla granatäppelkärnor över röran och garnera med hackad mynta eller bladpersilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr