Rökiga vitlökssnurror

Perfekt portionsbröd till, grillat, skaldjur eller sallad mm. Går mycket bra att frysa. Åter en galen idé som blev succé på buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk liquid smoke
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 14-15 dl lantbrödsmjöl, ljust
  • Fyllning:
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3-4 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk citron, pressad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Pensling:
  • 1 Ägg, uppvispat
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli 37 grader fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
  3. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och liquid smoke. Rör om så allt blandas ordentligt.
  4. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda i minst 10 minuter tills degen släpper kanterna lätt.
  5. Täck över och låt jäsa i 30-40 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
  6. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½-1 cm tjock.
  7. Bred ut fyllningen på och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 16 bitar.
  8. Placera med snittytan upp i bullformar på plåtar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Pensla med det uppvispade ägget och strö över sesamfrön.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…