Rött potatismos

Sätt färg och smak på ett luftigt hemgjort potatismos med gurkmeja och soltorkade tomater. Garanterat delikat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 stor tomat
  • ½ tsk gurkmeja
  • 8 halvor soltorkade tomater i olja
  • Garnering:
  • Färska örtkryddor

Gör så här

  1. Skala och dela varje potatis i 4 bitar. Koka upp dem i buljongen, sänk värmen och låt dem koka mjuka under lock, ca 20 minuter.
  2. Värm upp grillen under tiden. Skölj och skiva tomaten och grilla skivorna mjuka på folie, 10 cm från grillen i ca 5 minuter. Ta bort skalet och hacka fruktköttet fint. Skiva de avrunna soltorkade tomaterna.
  3. Låt den kokta potatisen rinna av, spara 1½ dl av kokspadet. Rör ner gurkmejan i det sparade spadet. Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i grytan.
  4. Tillsätt kokspadet, det hackade tomatköttet och hälften av de soltorkade tomaterna, blanda noga. Låt blandningen bli genomvarm 3-4 minuter på medelvarm platta under omrörning. Skeda upp i en förvärmd serveringsform. Strö resten av de soltorkade tomaterna över. Garnera med hackade örtkryddor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…