Romrussinlimpa

Ett bröd med mycket vuxen smak som är utan vanligt mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g russin
  • 1 msk kanel
  • 2 msk rom
  • 100 g mandel
  • 50 g valnötter
  • 50 g skalade sesamfrön
  • 50 g grovhackad mandel
  • 2 msk fiberhusk
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk kesella 10%, 250g
  • 6 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg russinen i en skål och häll kokande vatten över. Låt russinen stå i vattnet några minuter. Häll av vattnet och blanda russinen med kanel och rom.
  3. Låt blandningen stå och dra ett tag.
  4. Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan med äggen i en separat bunke och blanda i russinen. Blanda allt och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.
  5. Häll upp i en smord form som rymmer 1½ liter. Grädda ca 1 timme och 20 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut brödet och låt det svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…