Rosenparfait à la turkish delight

En underbar efterrätt som smälter i munnen, som en rosendröm att ringla söt honung över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk rosenvatten
  • 100 g hallon, mixade och passerade till ca ½ dl hallonpuré
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Garnering:
  • 4 msk flytande honung
  • Kanderade rosenblad

Gör så här

  1. Vispa grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och honung i en separat bunke tills det är pösigt.
  3. Tillsätt rosenvatten och hallonpuré. Vänd i den vispade grädden och yoghurten. Häll upp massan i en form och ställ in i frysen minst fem timmar.
  4. Garnera med kanderade rosenblad och ringla över flytande honung.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr