Rosépepparmarinerad kycklingfilé med färsk pasta kall currysås

Smalmat men våldsamt gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 250 g färsk fullkornspasta
  • Marinad:
  • 2 msk kallpressad rapsolja el. olivolja
  • 1 msk ljus soya
  • ½ lime, saften och rivet skal
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 msk färsk apelsintimjan
  • Sås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt, max 8%
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 1 msk curry
  • 1 msk citronolivolja

Gör så här

  1. Blanda marinaden, marinera kycklingfiléerna i minst 1 timme.
  2. Blanda den kalla såsen.
  3. Grilla kycklingfiléerna på svag värme.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med en god grönsallad, gärna kompletterad med blandande bönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Currysås

Supergott till grillat! Servera med jordnötter i eller bredvid såsen.