Rosmarinskorpor med citron

I orginalreceptet serveras detta som tillbehör till citrus- och vaniljmarinerade bär med turkisk yoghurt men dom är jättegoda bara som dom är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk sirap, ljus
  • 1 msk rosmarin, färsk, hackad
  • 1 citron, det gula av skalet, rivet
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk psyllium (frön) Finns i hyllan bland fröer och bönor på livsmedelsbutiker
  • 2 msk linfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, socker och sirap mjukt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Rulla till två längder och lägg på plåt. Platta till lite och grädda 15 minuter. Skär i diagonala snittar när skorporna ännu är mjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matelina

Morotskaka

Jätte god, saftig och inte allt för onyttig kaka som alltid går hem. Kombinationen av morötter möter kanel som möter syrlig, söt philadelphiaost är…