Rostad tomatsås

Den här goda tomatsåsen tar lite längre tid att laga. Laga gärna en större sats när du ändå är i farten och frys in i lagom stora portioner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 tomater
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 2 msk olivolja
  • Olivolja till stekning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl färska oreganoblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Krydda med salt och peppar och droppa över 2 msk olivolja.
  2. Rosta i mitten av ugnen cirka 45 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olivolja utan att det tar färg.
  4. Tillsätt grovhackade tomater, vin och torkad oregano. Koka under lock cirka 40 minuter. Ta av locket och koka ihop såsen utan lock cirka 15 minuter.
  5. Blanda i färsk oregano och smaka av med salt och peppar.
  6. Tomatsåsen håller sig ungefär 5 månader i frysen. I kylen kan du förvara såsen upp till 3 dagar.
  7. Satsen ger ca 12 dl tomatsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…