Rostad zucchini- och citronpasta

En ny pastakompis i sommar! Njut den citronpigg med krämig ost efter en dag på stranden. 473 kalorier per portion 22 g fett 19 g protein 49 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 zucchini, ca 400g
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk + ½ tsk salt
  • 1 krm + 1 krm malen svartpeppar
  • 1 ask körsbärstomater, 250g
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 mozzarella, á 125 g
  • 1 citron (4 msk färskpressad citronjuice)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl pumpakärnor
  • 350 g linguinepasta
  • 1 påse rucola, 80g
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  2. Rosta dem i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk olja till fin färg, 4-5 minuter.
  3. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skölj och halvera tomaterna, dela chilin på längden, kärna ur och finhacka.
  5. Bryt isär mozzarellan med fingrarna till ca 2 cm stora bitar.
  6. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen.
  7. Blanda med osten.
  8. Blanda chili med ost, pressad vitlök, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  9. Rosta pumpakärnorna i en het panna tills de "knäpper och hoppar"
  10. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  11. Häll av och vänd ner mozzarella, tomat, zucchini, chili och rucola.
  12. Strössla över pumpakärnor, flingsalt och svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…