Rotfruktsgratäng med pepparotssås.

Så god...så jag kommer att göra den snart igen!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatis, strimlad
  • 500 g palsternackor, strimlade
  • 400 g morötter, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 burk riven pepparrot à 45 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Riven ost att strö över mot slutet av gräddningen

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna några minuter i omgångar.
  2. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Smält smöret i en gryta till såsen. Rör ner vetemjöl och späd med mjölken. Krydda och koka i ca 3 minuter. Häll såsen över gratängen.
  4. Gratinera i 225 grader varm ugn i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är klara, strö den rivna osten över gratängen några minuter innan den är klar.
  5. Servera med kassler och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept