Rotfruktspytt med kyckling

En variant på vanlig pytt i panna

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 potatisar, ca 800 g
  • 2 kålrötter, ca 500 g
  • 3-4 morötter, ca 300 g
  • 2 purjolökar
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i rotfrukterna och låt gå klart i ugnen ytterligare ca 10 min.
  3. Skär under tiden kycklingfiléerna i tärningar och stek i 1 msk olivolja i en stekpanna under omrörning, 5 min, kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med 1 tsk salt och 1-2 krm peppar. Blanda kycklingen med rotfrukterna.
  4. Servera pytten med bröd, rödbetor och gärna saltgurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept