Rulltårta med kardemummajordgubbar

Rulltårta med spritsad grädde på toppen ger intrycket av en bakelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Rårörda bär:
  • 300 g frysta bär
  • 2 msk florsocker, smaka av sötman efter smak
  • 2 krm kardemumma
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • Servering:
  • Grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och sila ner det i äggblandningen.
  3. Blanda allt försiktigt för hand och tillsätt vattnet när smeten börjar bli tjock.
  4. Häll smeten på bakplåtspapper och bred ut den till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt.
  5. Grädda i 5 minuter.
  6. Ta bort kakan från den varma plåten och låt svalna på en bänk. Annars är det risk att kakan torkar och blir hård.
  7. Sockra på ovansidan och vänd sen kakan på ett smörpapper, lossa försiktigt från det första papperet.
  8. Blöt med vatten om papperet inte lossnar.
  9. Dela till två lika stora delar.
  10. Tina bären och blanda med socker, citron och kardemumma. Mosa med gaffel.
  11. Bred på de rårörda bären och rulla ihop.
  12. Skär i bitar och spritsa med grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…