Rysk ostkaka

95 kalorier per portion Denna ryska rätt kallas pashlka och serveras traditionellt till påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g lätt kesella
  • 50 g margarin
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 25 g mandelspån
  • 100 g torkade aprikoser
  • Rivet skal av ½ citron

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
  2. Lägg kesellan i en matberedare, tillsätt margarin och äggula, blanda väl.
  3. Hacka aprikoserna och tillsätt dem, vaniljsockret, socker, mandel, och citronskal, blanda snabbt om.
  4. Häll blandningen i formen. Täck över med plastfolie och låt formen stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.
  5. Ta bort plastfolien och stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Lossa först formens kant, sedan botten och papperet i formen.
  6. Skär kakan i bitar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…