Ryska köttfärsen viktväktarna

Våga prova denna annorlunda kombination av ingredienser som rödbeta i köttfärs och kapris i yoghurt. 4 per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g nötfärs max 10%
  • 2 gul lök
  • 1 msk soja, kinesisk
  • 1 tsk timjan
  • 10 skivor gurka inlagd
  • 12 skivor rödbetor inlagda
  • 2 dl yoghurt naturell lätt max 0,5%
  • 1 tsk kapris
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk margarin flytande max 80%

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Stek köttfärsen grynig i margarinet. Lägg i löken, låt den fräsa med en stund. Smaksätt med salt, peppar, timjan och soja.
  2. Lägg hackad gurka i mitten över färsen och sedan hackade rödbetor runt om. Hetta upp rätten försiktigt.
  3. Blanda kapris i yoghurten och servera såsen, kokt potatis och en fräsch sallad till köttfärsen.

Kommentarer

Denna köttfärsrätt är supergod, vi har den i en av Viktväktarnas kokböcker och vi rekomenderar rätten varmt!
Tips... riv färska rödbetor istället (grova sidan)... Låt koka typ 20 min m färsen, gärna med en köttbuljongtärning). Krydda med svartpeppar o salt. O glöm för jösse namn inte saltgurkan vid upplägg! ;-) Jag tar tacksamt emot tipset om kapris i Smetanan, ska prova det ikväll! /Bosse

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.