Saffranrisotto med spenat.

En god och nyttigt risotto med smak av saffran. Enkelt att göra och tillsammans med spenaten får rätten en supermysig färg!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ g saffran
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 3 dl arborioris
  • 1 liter vatten
  • 1 buljongtärning
  • Ca 300 g spenatblad, färsk eller fryst
  • Ca 1 dl finriven ost
  • Timjan/basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs i olivolja tills den blir gyllenbrun.
  2. Tillsätt vitlök och fräs i någon minut till.
  3. Lägg sedan i riset, timjan eller basilika och peppar, rör om ordentligt och låt steka i någon minut.
  4. Häll sen på hälften av vattnet med buljongtärningen och lägg i saffran, koka upp i ca 17 min.
  5. Rör om hela tiden. Häll på lite vatten allt eftersom riset suger upp det.
  6. Ta sedan bort grytan från värmen och lägg i grovhackad spenat och salt.
  7. Riv i osten och sen är det klart!

Kommentarer

Enkelt, men mycket gott.

Liknande recept