Saffransbrylé

Överraska med en knäckig och söt saffransbrylé! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ påse saffran, 1/4 g
  • ½ dl socker
  • 6 äggulor
  • 4 msk råsocker eller vanligt socker
  • Garnering:
  • Citronmeliss
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull med grädde, mjölk, saffran och socker. Koka upp under omrörning. Ta bort från värmen och vispa ner äggulorna.
  3. Fördela smeten i små ugnsfasta formar. Ställ dem i ett vattenbad och grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter, tills de stelnat. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på grill eller högsta värme.
  5. Strö på råsocker eller vanligt socker. Ställ in formarna i ugnen tills sockret är gyllenbrunt. Det går fort så kolla noga så att det inte blir bränt. Har du en gasolbrännare så funkar det lika bra att bränna av sockret.
  6. Garnera med citronmeliss och pudra över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept