Saffranskaka extra allt

Härligt saftig kaka med mandelmassa, russin, sötmandel och choklad. Bakad med polenta och är naturligt glutenfri. Baka gärna en eller två dagar i förväg - den vinner på att stå till sig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl polenta
  • ½ g saffran
  • 3/4 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • 1 dl hackad mörk choklad, 70%
  • Servering:
  • Eventuellt vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, smör och sirap fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda ner polenta, saffran och salt. Rör till en jämn smet. Tillsätt russin, mandel och choklad.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1½ timme. Låt svalna helt.
  4. Servera saffranskakan som den är eller med en klick grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…