Saffranspannkaka

En julig och supersmaskig efterrätt, som variation till gröten eller bara för att man älskar saffran!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mellanmjölk
  • 0.75 dl honung
  • 1 pkt saffran
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl jordgubbssylt
  • salt

Gör så här

  1. Koka risgrynen i vattnet under lock på svag värme i 10 minuter.
  2. Rör ner mjölken och låt gröten koka tills grynen är mjuka, ca 20-30 minuter.
  3. Tillsätt salt, honung, saffran, kanel, kardemumma och ägg.
  4. Häll upp gröten i en smord ugnsfast form. Grädda i 200 grader i 30 minuter.
  5. Servera pannkakan något avsvalnad med sylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…