Saffranssockerkaka med glasyr och krossad choklad

Mjuk kaka med ett härligt tuggmotstånd av hackad choklad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ g saffran
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g ljus eller mörk choklad, grovhackad
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3 msk kakao
  • Ca 1½ dl florsocker
  • Garnering:
  • Kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 1½ liter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölk och saffran. Häll ner blandningen i skålen med ägg och socker.
  3. Tillsätt bakpulver och mjöl i smeten. Rör sist ner chokladhacket. Häll smeten i kakformen och grädda kakan längst ner i ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
  4. Smält smöret till glasyren. Tillsätt kakao och florsocker, lite i taget. Rör ihop allt till en bredbar glasyr.
  5. Bred glasyren över kakan och strö över kokos innan glasyren stelnar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…