Saftig, fruktig kycklingfile

Kycklingen blir saftig och fin av att rimmas ett par timmar i marinad och avslutas i ugnen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • MARINAD
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl pressad citron, alt lime
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 ½ tsk salt
  • 2-3 äpplen, gärna syrliga
  • 1-2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse. Äpplen, paprikor och lök ska vara hackade. Vitlöken pressad. Lägg kycklingfileerna i påsen och se till att marinaden kommer åt ordentligt runt om. Låt ligga i kylen i 3-6 timmar.
  2. Torka av och stek kycklingen runtom och lägg den sedan i en smord form i ugnen, 175 grader. Tillaga tills innertemperaturen är 70 grader.
  3. Sila marinaden och stek frukt- och grönsaksblandningen. Servera som den är, eller gör en sås, med kycklingbuljong och grädde.
  4. Serveras med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept