Saftig och god kålpudding i lergryta

Har alltid ätit denna kålpudding och den är så himla god. Tänk på att alltid blötlägga lergrytan 15 min före användning och ställ alltid in i grytan i en kall ugn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 ½ kg vitkål
  • 1 ½ dl vätska (vatten, mjölk)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Smör
  • Ljus sirap
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda samman vätskan med ströbröd, låt svälla ca 10 min.
  2. Lägg sedan i köttfärs och ägg och blanda ihop, krydda med salt och peppar.
  3. Hacka vitkålen i små bitar. Lägg ¾ av kålen i botten av lergrytan. Lägg ut köttfärsen som ett lager över och på med resten av kålen.
  4. Ringla över lite sirap och klicka över lite smör. På med locket och in nedre delen av en kall ugn.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och låt grytan stå ca 1 ½ tim. Ta sedan av locket och ställ in i ugnen igen så kålen får lite färg.
  6. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Kommentarer

Jättegod kålpudding!! Jag stekte kålen lite först men mest för att jag tillagade kålpuddingen i min Ultra Pro från Tupperware. Jättesaftig och god blev den!! Jag lyxade till det och tog 1 dl grädde och ½ dl vatten ;)
okej va kontigt, för mig blir det älltid mjukt. Kanske förtora kålbitar eller för lite smör :)
God smak men på tok för hård kål! Borde förstekas i lite smör innan den hamnar i grytan. Lät den till o med stå 2 timmar men det hjälpte inte:(

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr