Saftiga citronrutor med glasyr

Friska och fräscha citronrutor med god citronglasyr. Glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 citron, rivet skal och 1 msk saft
  • 3/4 dl mjölk
  • 4½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 msk citronsaft
  • Rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28x32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna.
  4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och toppa med lite rivet citronskal. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…