Saganakipanerad kyckling med grillad grönsakssallad

Smak av medelhavet ger denna rätt med ett krispigt osttäcke av saganaki som förgyller kycklingen. Serveras med fräsch, grillad grönsakssallad. Den som vill ha rätten ännu matigare serverar med potatis eller ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 paket smakrik saganaki á 150 g
  • 600 g kycklingfilé i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk smör
  • Sallad:
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk + 1 msk olivolja
  • ½ tsk + 2 krm salt
  • 1 msk pressad citron
  • 100 g blandade salladsskott
  • ½ dl stor kapris
  • Tillbehör:
  • Matyoghurt
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på ½ tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv osten grovt på rivjärn. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i osten. Stek kycklingen i smör ca 2 minuter per sida.
  4. Blanda 1 msk olja, 2 krm salt och citronsaft.
  5. Vänd ner grönsaker och kapris i salladen och häll över dressingen.
  6. Servera salladen genast till kycklingen tillsammans med en yoghurtklick och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…