Salami-och ädelostfyllda lövbiffar med klyftpotatis

Snurriga biffar, enkelt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g salami
  • 150 g ädelost
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Olja eller smör att steka i
  • 1 påse klyftpotatis
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 100 g fetaost
  • 50 g soltorkade tomater i olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka salamin i små bitar och smula sönder ädelosten. Blanda samman. Lägg lövbiffarna plant, salta och peppra. Fördela ostblandningen på biffarna.
  3. Vik samman och fäst med tandpetare, stek biffarna på medelvärme i matfettet på båda sidor. Låt dem ev eftersteka i ugn.
  4. Lägg klyftpotatisen på bakplåtspapper och stek i ugnens mitt i ca 10 minuter. Finhacka och strö över rosmarin tillsammans med saltet. Stek i ytterligare 8 minuter.
  5. Mosa eller smula fetaosten och strimla tomaterna, blanda med potatisen och servera till lövbiffarna.
  6. Garnera med rosmarinkvistar.

Kommentarer

Liknande recept