Sallad på broccoli, rödlök och äpple

I skolan där jag jobbar serveras denna sallad regelbundet. En jättegod sallad på färsk broccoli som passar till det mesta - och broccoli som är så nyttigt! Eftersom jag älskar färsk broccoli tar jag ett mindre äpple och en liten lök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bukett färsk broccoli
  • 1 äpple (litet)
  • 1 röd lök
  • Dressing:
  • 2-3 msk matolja (t.ex. solros- eller rapspolja)
  • 1 msk vitvinsvinäger eller saften av ½-1 citron
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • Ev. lite vatten
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär buketterna av broccolin och lägg i en skål.
  2. Hacka en liten rödlök - behöver inte vara finhackad - lägg i skålen.
  3. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen.
  4. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Servera direkt eller låt vila en stund.
  5. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar.

Kommentarer

Nej, den ska vara färsk, men man kan kanske prova med kokt om man vill 😊
Ska man inte koka broccolin?

Liknande recept