Sallad på rostade rotfrukter och skinka

Rotfrukterna blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med pigga linser och Apetinasås!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 burk linser
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 250 g rökt skinka i skivor
  • Sås:
  • 150 g Apetina 10%
  • 2 dl minifraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  3. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25–30 min. Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan.
  4. Servera med såsen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…