Salt mandelkaka

Mördeg med nötmjöl och flingsalt. Ingen stark sötma i dessa kakor, mer en kaka som drar åt kex än en kaka. Perfekt att servera till fikat för dem som vill hålla ner på sockerhalten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl nötmjöl tex. mandel- eller hasselnötsmjöl
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör smör och socker i en matberedare. Häll i mjölsorterna och salt. Blanda till en smuldeg.
  3. Stjälp upp degen på ett bord och forma den till en rulle. Skär kakor, 1 cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  5. Låt dem kallna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept