Salta ostplättar

Otroligt goda ostplättar som är glutenfria och LCHF-vänliga. Passar till det mesta! Förrätt, huvudrätt, till en soppa eller bara goda som de är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl lagrad riven ost, t.ex. Västerbotten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa upp äggen och tillsätt bakpulver, salt och kryddor. Blanda ner övriga ingredienser. Låt smeten vila i 5 minuter.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut 8 plättar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills plättarna har fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…