Saltgurka från Motala

Ett gott tillbehör som min morfar gjorde den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10-12 små gurkor, sk västeråsgurkor
  • 1 dl salt
  • 1 liter vatten
  • ½ krm natriumbensoat
  • Dill (gärna kron)

Gör så här

  1. Mät upp salt och bensoat i ett kärl som tål värme och kyla.
  2. Koka upp vattnet. Slå på lite kokande vatten först så att saltet löser sig och slå sedan på resten vatten. Låt svalna.
  3. Tvätta gurkorna och dillen.
  4. När saltvattnet är kallt varvas gurkorna och dillen ner i saltvattnet. Lägg på ett fat med en tyngd på så att gurkorna hålls nere. Låt stå i minst tre dagar i kylskåpet.
  5. Om gurkorna räcker så länge kan de stå minst en vecka i kylen. Servera till kötträtter och till smörgåsar.

Kommentarer

Detta låter gott och lagom för ett 1 personshushåll........ Ska genast prova!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…