Saltimbocca med fläskfilé

En lättlagad festrätt med italienska smaker av salvia och parmaskinka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Ca 8 skivor parmaskinka
  • Ca 8 stora salviablad
  • 2 ½ - 3 dl marsalavin, madeira eller vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 125 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk arrowrot utrört i lite vatten

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i ca 2 cm bitar och banka ut dem tunt mellan plastfolie. Salt och peppra.
  2. Lägg skinka och ett salviablad på varje skiva och fäst med tandpetare. Stek köttet i lite smör och olivolja ett par minuter på varje sida, häll på vinet och koka upp.
  3. Ta upp köttet på ett fat och håll varmt. Vispa ner fond och smör och smaka av med salt och peppar.
  4. Red med lite arrowrot så att såsen bara tjocknar lite. Häll såsen över köttet och servera genast med lättkokta grönsaker, ris eller potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…