Salviafilé med balsamsås

Jag brukar ha hasselbackspotatis till denna rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk salvia, hackad, färsk
  • 1 msk smör
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 st balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • Tillbehör:
  • Potatisklyftor
  • Frästa grönsaker

Gör så här

  1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och hälften av salvian.
  2. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan.
  4. Strö över resten av salvian.
  5. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Garnera med salviablad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept