Salviakryddad levergryta

Jag brukar köpa lever när det är extra billigt, denna leverstuvning är lätt att göra och blir jättegod.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g ungnötslever
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • 2 kryddmått salvia
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör

Gör så här

  1. Skär levern i strimlor.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap. Späd med grädden. Låt grytan koka på svag värme 3-5 minuter. Inte längre, då blir levern hård.
  4. Servera med kokt ris och grönsallad.
  5. Jag brukar steka bacon i strimlor och lägga i grytan mot slutet.

Kommentarer

Så gott och mört! Tom 5-åringen älskade det!
Tycker om lever och har testat detta recept, blev jättegott. Tack

Liknande recept