Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Ursprungligen är sangria tillagad av rött vin, men vitt vin går också bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 cl Rött vin
  • 1 Apelsin
  • 1 citron
  • 1 Äpple
  • ½ dl Strösocker
  • 3 Kryddnejlika
  • 1 Kanelstång, 5 cm
  • 33 cl Fruktsoda, sprite eller 7-up
  • Iskuber

Gör så här

  1. Skölj och skär frukten i medelstora bitar.
  2. Frukten behöver inte skalas.
  3. Häll upp vinet i stor kanna eller skål.
  4. Tillsätt frukten. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.
  5. Tillsätt soda och is strax före servering.
  6. Smaka av. Mängd soda avgör styrka.

Kommentarer

Spelar det någon roll vilket vin man tar? Verkar vara lätt att göra och låter gott!
Jättegott! Vi har gjort den flera gånger nu i sommar. Vi har spetsat med mörk rom och det blir gott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…