Sås till kåldolmar

God och enkel. Om man tillreder kåldolmarna i ugnen med exempelvis soja, använder man den, annars vispar man ur stekpannan efter varje stekning och reducerar till rätt mängd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl spad från lagning av koldolmar
  • Ca 5 msk Maizenaredning för mörka såser
  • 1-2 msk svart vinbärsgelé
  • 2-4 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp och reducera spad från kåldolmar till 4 dl. Tillsätt gelén och vispa tills den har smält.
  2. Strö över Maizenaredningen när spadet kokar och vispa.
  3. Tillsätt crème fraiche, mängden bestäms av hur stark smak man vill ha på såsen.
  4. Mängden spad, Maizenaredning, gelé och crème fraiche kan varieras beroende på hur tjock, smakstark eller söt man vill att såsen ska bli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr