Såsen

Ändrat rubriken till En versal och resten gemener... Ja, just det "SÅSEN", som passar till (nästan) allt! Kanske inte såsen för dig som letar efter något fettsnålt, men den är förbaskat god! Som en klok person någon gång kanske sagt: "det är såsen som gör det"!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl Creme Fraiche (inte lättvarianten...)
  • C:a 2 tärningar grönsaksbuljong (efter smak)
  • C:a 1/2 Kvibille Gräddädelost (den lilla tårtbiten)

Gör så här

  1. Häll Creme Fraichen i en kastrull.
  2. Smula ner grönsaksbuljongen i Creme Fraichen.
  3. Riv Kvibille Gräddädelosten på ett rivjärn och tillsätt i Creme Fraichen.
  4. Värm såsen, under omrörning, tills osten och buljongen smält och blandat sig med Creme Fraichen. Obs! Såsen ska inte koka mer än till de första bubblorna...
  5. Serveras med fördel tillugnsbakad potatis, t.ex Potatisklyftor eller Hasselbackspotatis och:
  6. Grillat
  7. Kött
  8. Kyckling
  9. Funkar också fint till Pasta... Byt då ut lite av Ädelosten mot lite vanlig riven ost...

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept