Schweizerbiff med tomatsås

Goda köttfärsbiffar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • Örtsalt
  • Peppar
  • ½ tsk dragon
  • 2 msk fransk senap
  • Smör
  • Olja
  • Fyllning:
  • 1 dl rökt skinka i tärningar
  • 1-2 dl riven ost
  • 2 msk finhackad gul lök
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl skorpmjöl
  • Sås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Tabasco, några droppar
  • 2 msk smör
  • Servering:
  • Kokt ris blandat med gröna ärtor

Gör så här

  1. Blanda färs med äggulor och vispgrädde och smaka av med salt, peppar och dragon.
  2. Dela färsen i 8 delar och platta ut dem på en skärbräda så att de blir runda och tunna. Bred över senap och fördela fyllningen. Vik dem dubbla och tryck till kanterna.
  3. Panera därefter biffarna dubbelt genom att först klappa in mjöl på dem och sedan doppa dem i det uppvisade ägget. Klappa till sist på skorpmjöl. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Det tar ca 5 min på var sida.
  4. Kör de krossade tomaterna i mixer och häll dem därefter i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och hetta upp såsen. Smaka av med några droppar tabasco och tillsätt smör.
  5. Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…