Scones, grundrecept

Sconesbröd är enkelt och lätt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 l vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
  2. 2.
  3. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
  4. 3.
  5. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  6. 4.
  7. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.

Kommentarer

I morse vaknade jag med iden att baka Scones. Men jag gräddade dom på grillen. Det blev väldigt gott😊 Först startade jag skorstenständaren sen gjorde jag degen, Allt blev klart samtidigt
ska baka dem nu tänkte jag, men ska ugnen verkligen stå på 275 grader?? Har kollat runt på andra recept och där ska temperaturen vara runt c:a 225 grader.... jag får väl prova något mitt emellan....
Mycket goda och inte alls torra som scones ibland kan vara. Gjorde 2 vanliga runda kakor och 2st fyllda med ost som någon tipsade om. Barnen älskade de ostfyllda!
Blev jättegoda och var enkla att göra! Första gången som jag gjort scones själv så...Bra recept helt enkelt! :)
Jag brukar alltid blanda ner ett ägg i smeten också, då blir de inte torra:)
Sconesen blev jätte lyckade. Gick bra att knåda för hand. Hälften av degen "plattade" jag till ordentligt, strödde ganska mycket riven ost över och veck ihop så osten blev kvar inuti. Super gott! Inget smör behövdes bres på men öppnade den lite och bredde lite lemon curd på den smälta osten. Nami nami.
Kanske de blir smulig för att man gärna har för bråttom och inte blandar/rör om degen länge nog; bäst tycker jag det blir i degblandaren/hushålls-assistenten/större food-processor.....Och obs! - degen SKALL vara rejält blöt och kladdig; tror de flesta tenderar att göra den för torr och felaktigt tror att degen skall vara mera som vanlig matbröds-deg - för det är helt fel... OBS - också att med ett par teskedar vinäger i degvätskan så jäser dom upp bättre och blir godare.... Och man SKALL helst göra scones'n så tunna att man INTE skär itu dom..... Även linfrön och annat som solrosfrön eller russin m.m. är gott att ha i dom också dessutom.... roger.sperrling@telia.com
Bakade dessa scones till frukost idag. Smakade mycket bra och blev dessutom fina att titta på. Gräddade i 250 grader i 12 min då vår ugn inte går till en högre temperatur än så. Men resultatet blev som sagt lyckat. Tack så mycket för receptet Mvh Jocke.
Bakade dessa idag och jag tyckte dom var goda. Lätta att laga och lätta att äta :-D
Jo, jag gillade sconesen men de blev lite söndriga men goda. :D
Blev inga goda scones.Bakade de det dubla tiden och de blev tjocka och degiga

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…