Senaps- och apelsinmarinad kalkon- eller kycklingfilé

Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir dessutom mycket saftiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kalkonfiléer (600 g) eller 4 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 2 msk stark grov senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1/2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 msk färsk repad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Sås:
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 msk senapsmarinad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk repad färsk rosmarin
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Kålsallad:
  • 1 klyfta savojkål (200 g)
  • 2 små rödlökar
  • 2 msk senapsmarinad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Till servering:
  • ugnsrostad klyftpotatis

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. OBS spara 3 msk av marinaden i en skål (INNAN du marinerar) och spara till kålsallad och sås.
  2. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
  3. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden, här bryner jag filéerna ett tag fast receptet säger att man inte behöver det (för säkerhetsskull).
  5. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
  6. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
  7. Skär kalkonfiléerna/kycklingfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept