Senapsgriljerad rotselleri

Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Griljering:
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 äggula
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk socker
  • ½ tsk malen ingefära
  • 3 msk ströbröd
  • Till garnering:
  • 2 äpplen
  • 2 kvistar grönkål
  • Servering:
  • Skirat smör
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala rotsellerin och lägg den på en plåt. Pensla på oljan och strö över flingsalt. Sätt in rotsellerin på nedersta falsen i ugnen i 2-2½ timme tills den är mjuk men spänstig inuti.
  3. Blanda skånsk senap, äggula, farinsocker, socker och ingefära. Rör i hälften av ströbrödet. Lägg sellerin på en plåt med bakplåtspapper och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in den i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
  4. Servera sellerin varm eller ljummen. Lägg den på en skärbräda eller ett fat och skär upp den i skivor, strö eventuellt över lite extra flingsalt. Garnera med äpplen och grönkål. Servera gärna tillsammans med skirat smör och lite flingsalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…