Sernik med apelsin

Sernik togs med till USA av polska emigranter i slutet av 1800-talet. Där förvandlades den så småningom till cheesecake.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 140 g smör, kallt
  • 2 äggulor
  • 3 matskedar gräddfil
  • 140 g smör, rumstempererat
  • 5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 900 g keso, avrunnen vikt
  • 1/2 dl apelsinmarmelad
  • 3 msk suckat

Gör så här

  1. Häll keso i en sil och låt det rinna av tills det blir 900 gram i avrunnen vikt. Mixa sedan keson slät i matberedare och ställ undan.
  2. Mixa mjöl, 1,25 dl strösocker och bakpulver. Skär smöret i bitar, tillsätt i mixern och pulsa tills en deg formas.
  3. Blanda äggulorna med gräddfilen och mixa ner i degen.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Smöra en pajform som är ungefär 30 x 25 cm.
  6. Tryck ut degen i bottnen på pajformen.
  7. Dela upp äggen i vitor och gulor.
  8. Vispa det rumstempererade smöret med 5 dl socker tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner äggulor och vaniljsocker. Rör ner keson.
  9. Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i kesomixen.
  10. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter eller tills mitten av kakan bara är lite lätt dallrig.
  11. Låt kallna helt.
  12. Smält försiktigt apelsinmarmeladen och sila den. Pensla på den kalla kakan och strö över suckaten.
  13. Serveras kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…