Sesambullar

Det blir så gott med Kesella i degen. Riktigt goda frukost eller mellanmåls bullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 dl Kesella
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 8-9 dl lantbrödsmjöl
  • Sesamfrö att rulla bullarna i

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt kesella, salt, honung och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca. 40 minuter.
  2. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca. 8 bitar som rullas till släta bullar, doppas i sesamfrö och läggs på smord plåt. Låt bröden jäsa övertäckt 20 - 30 minuter.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°, 8 - 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…