Sesamkyckling med gurksallad

Oemoståndliga smakkombinationer!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • majsolja (till stekning)
  • Sesamsås:
  • 1/2 dl rostade cashewnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl sesamolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 3 droppar tabasco
  • 1/2 dl hönsbuljong
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, skuret i slantar
  • 1 röd chilifrukt, finhackad och kärnfri
  • 2 finhackade salladslökar
  • 1 knippe finhackad koriander
  • 1 msk risvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Ugn 150 Cº.
  2. Skär kycklingen i vardera 3 bitar. Bryn bitarna i majsolja i en stekpanna.
  3. Mixa sesamsåsen. Häll lite sås i taget i en skål och doppa kycklingbitarna där, innan du lägger dem i en ugnsfast form.
  4. Baka i ugn i cirka 10 minuter. Spara resten av såsen.
  5. Blanda salladens ingredienser med vinäger, salt och peppar. Servera salladen till kycklingen. Toppa med lite hackade cashewnötter och resten av såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr